martes, 9 de octubre de 2018

Els quatre llibres de l'arquitectura d'Andrea Palladio



ELS QUATRE LLIBRES DE L'ARQUITECTURA
Andrea Palladio

ISBN: 978-84-949412-1-4
Mida: 24 x 15 cm.
398 pàgines
PVP: 21,50 euros

Traducció de Marcel Farinelli i introducció de Josep Maria Rovira.


Andrea Palladio (1508-1580) nom que prengué l’arquitecte i teòric de l’art més gran i influent del Renaixament, Andrea di Pietro della Gondola. Estudiós dels monuments i  l’arquitectura dels clàssics se’l considera el primer arquitecte professional, i la seva manera de concebre l’arquitectura crearà escola en el pal.ladianisme  i en el cànon del  que serà  l’arquitectura civil.

La seva obra es conserva en vil.les ( Barbaro, Bodoera, La Rotonda, La Malcontenta o Fanzolo), palaus (della Ragione, Thiene, Chiericati o Valmarana) i esglésies (san Giorgio Maggiore i Il Redentore a Venècia).

Fou un estudiós de l’arquitecte Vitruvi, de qui il.lustrà la seva obra, i el 1570 exposarà la seva teoria i  la seva obra a Il Quattro libri dell’architettura (Els quatre llibres de l’Arquitectura),  que aquesta edició tradueix per primera vegada en llengua catalana amb  introducció del professor i arquitecte  de la UPC, en Josep Maria Rovira.  El seu estil elegant, delicat i intel.lectual crearà, a través de la simetria i de les proporcions  harmòniques, el classicisme, un dels estils del Renaixament del segle XVI.

No hay comentarios:

Publicar un comentario