martes, 25 de octubre de 2011

Spock i jo. De la ciència-ficció a l'espiritualitat d'Elena Villalba Lizandra


Spock i jo. De la ciència-ficció a l’espiritualitat és una experiència viva, una visió fascinant sobre la llegendària sèrie televisiva Star Trek, sobre Mr. Spock i sobre la vida.
Hi trobem deu capítols, deu temes diferents interrelacionats: música; art i estètica; vegetarianisme i ecologisme; ciència i tecnologia; humanisme i evolució; esoterisme; espiritualitat, zen, mística i amor... Una part important del llibre parla sobre Spock i espiritualitat, els dos temes de més relleu en aquesta obra. Perquè l’autora veu Spock (el dels anys seixanta, l’autèntic i original) com l’ànima d’Star Trek, i la vida en la dimensió espiritual.
Aquest llibre, doncs, és un viatge que ens porta de la ciència-ficció a l’espiritualitat, de la imaginació i la fantasia a la part més profunda de l’ànima, guiats per un dels personatges de ficció més carismàtics, misteriosos i futuristes de la història.
L’autora ens diu: “Spock m’ha inspirat més enllà dels seus creadors gràcies a la seva màgia. És un personatge fascinant, una font d’inspiració il•limitada, un arquetip transformador. No fan falta paraules, enlluerna només amb la presència, manifesta dignitat i magnificència, misteriosament sense ego”, i en aquest assaig tot això es compara amb el zen i l’ésser humà del futur.
I l’autora afegeix: “Trobo punts en comú i semblances considerables entre Spock i jo; tants, que gràcies a aquestes coincidències he pogut oferir-vos aquest llibre”.

Elena Villalba Lizandra va néixer als anys seixanta, com Star Trek, la mítica sèrie televisiva de ciència-ficció. Aquesta barcelonina sempre ha estat interessada per l’evolució de l’ésser humà, tant artística com científica i espiritual. Això l’ha portat a recórrer dos camins: el musical i el místic. Ha estat membre, compositora i lletrista de diversos conjunts musicals, que van des del punk, l’afterpunk, la música experimental i la música electrònica. Durant la seva recerca espiritual ha passat per diverses disciplines, entre elles el ioga i el tai-txi, fins arribar al zen. Practica la meditació des de fa gairebé vint anys.
Actualment, Elena Villalba Lizandra realitza un estudi comparatiu entre la física quàntica i la mística. És presidenta i fundadora del recentment creat Spockies Club, associació d’admiradors incondicionals de Mr. Spock, dedicada a la difusió del personatge i de la ciència-ficció des d’un punt de vista espiritual. L’autora comparteix amb el seu espòs un projecte de música futurista feta amb ordinadors.

www.elenaijoanprojects.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario