martes, 12 de noviembre de 2013

Viatges d'Alí Bei de Domènec Badia "Alí Bei" 2ª edició

Viatges d’Alí Bei de Domènec Badia “Alí Bei” (2ª edició)

Viatges d’Alí Bei és l’obra de viatges més impactant del segle xix europeu, escrita per Domènec Badia i Leblich, barceloní il·lustrat nascut en el si del funcionariat reformista europeu.
La fascinació pel món àrab i l’Islam va fer que Domènec Badia, funcionari del rei Carles IV, volgués recollir informació per preparar una conspiració contra el sultanat del Marroc amb elements del poble amazic. La transformació de personalitat per esdevenir príncep àrab i musulmà, d’ascendència abbàssida, és el principi d’un viatge que ens portarà al Marroc, Trípoli, Grècia, Egipte, Aràbia, Palestina, Síria i Turquia.
Com a bon humanista, Alí Bei sap d’art militar, zoologia, botànica, geologia, astronomia, geografía política, religió, història, arts, urbanisme, arquitectura, arqueologia, aerostàtica, economia, a més de ser bon dibuixant i cartògraf i interessar-se per les llengües i les ètnies.
Aquesta edició completa de tots els vitages, mapes i gravats del propi Alí Bei, el primer europeu que va entrar a la Meca, torna a posar en mans dels lectors de la primera llengua d’Alí Bei el llibre de viatges que Alexander Humboldt o Richard Burton van admirar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario