lunes, 27 de octubre de 2014

L'Amor de Ramon Dachs

L'AMOR de Ramon Dachs

Reprenc el setge, inexpugnable torre,
els ballesters provant de fer-te blanc
per entre les dovelles i els merlets,
dementre espero l’hora de l’assalt.

(Fosca endins - 20)

Les ones i l’aire són els dos elements que s’uneixen per formar l’analogia, la conjunció dels contraris. Cos d’aigua // Pell d’aire (Llibre d’amiga - 0), y al final (LdA - 00):
            Pell endins, amiga, d’aigua viva.
            Sens confins, amada, d’aigua blava.
Un horitzó blau s’estén davant l’esguard, després de versos d’extraordinària bellesa assolida a base d’una perfecta concisió, d’un essencialisme fins al qual s’han depurat els mots que “van emergint del magma intern” “com lava ardent vessant fulgent del cràter” FE – 37).
Victoria Cirlot

Llibre d’amiga és una difracció dels versos més bells de la poesia lírica tradicional, que continua adelitant-nos de generació en generacions.
Paola Elia

Llibre d’amiga corrobora la immensa vitalitat de la lírica gallega medieval. Escel·lent poeta. Em considero molt afortunat de ser el primer lector que van tenir aquests poemes.
Basilio Losada

La calida iunctura amb què Llibre d’amiga uneix els costats oposats de la Península a través d’un pont aeri lingüístic estès sobre la “cuña castellana” és una troballa única.
Stephen Reckert

He llegit Llibre d’amiga amb gran interès i delit. La inspiració intertextual que presideix l’elaboració d’aquests poemes és molt suggestiva.
Giuseppe Tavani

No hay comentarios:

Publicar un comentario