Llibres de l'Índex pren el seu nom de l'"Index Librorum Prohibitorum", el llistat de llibres que, des del papat de Pius V, l'any 1559, fins a Pius XII, l'any 1948, l'Església catòlica prohibia allà on tenia poder politicosocial. En aquesta llista, hi van ser tots els llibres bàsics de la ciència des de Galileu a Newton o de filòsofs i escriptors contemporanis com ara Sartre i Moravia. El dimoni del logotip és obra de la dissenyadora barcelonina Pati Nuñez
martes, 12 de marzo de 2024
Dels catalauni als catalans. L'origen gal de la nació de Fabien Régnier
DELS CATALAUNI ALS CATALANS. L'ORIGEN GAL DE LA NACIÓ
Fabien Régnier
ISBN: 9788412811384
102 pàgines
PVP: 12,00 euros
Dels catalauni als catalans. L’origen gal de la nació detalla la procedència celta catalauni del poble català, vingut del Nord-est de la Gàl•lia vers la península ibèrica i cap a l’actual Bèlgica i Sud d’Anglaterra.
Fabien Régnier (1950). Fill del republicà espanyol Julián Gorkin, exiliat a Mèxic i França després de la Guerra Civil espanyola. Va estudiar a l’École Pratique des Hautes Études (arqueologia i filologia celta) de París amb els professors Paul-Marie Duval i Wenceslao Kruta.
Va ser a Irlanda (1971) on va començar el seu interès per la civilització celta. El 1983, va fundar l'Association France Celtique. El 1990 va fundar la primera publicació destinada a difondre la informació cultural de totes les comunitats celtes repartides per tot el món: La Tribune Celtique, que va reunir un gran nombre voluntaris que junts van preparar i llançar la revista Keltia, de la qual va arribar a ser director de publicació el 2006.
Del 1999 al 2004, va ser director del festival Ile-de-France de “Celtes Espaces”, organitzat per l'Association France Celtique.
El 1998 va ser convidat com a ponent al Congrés Científic Internacional de Cultures Cèltiques al Ferrol (Galícia) i posteriorment al Congrés de Narón (Galícia) el 2011 en el marc de l'IGEC (Institut Gallec d'Estudis Cèltics). El 1998 va presentar els primers elements de la seva recerca sobre els orígens del nom Catalunya en relació amb la migració dels catalauni, un poble celta procedent del nord de la Gàl•lia.
Ha escrit diversos llibres: Les Celto-scythes (1976); L'Inde du Sud (1979); Keltia, le légendaire européen (1993); La Pierre de Souveraineté (la pierre de Scone au regard de la mythologie celtique) (1998); Chronologie celtique, des origines à nos jours (2000); Les peuples fondateurs à l'origine de la Gaule (tome I. France) (en col•laboració amb Jean-Pierre Drouin) (2012); Aux origines de la Provence (2016); Les peuples fondateurs à l'origine de la Gaule (tome II, Belgique) (2021); Dictionnaire des Femmes et des Hommes celtiques illustres (en col•laboració amb Bernard Sergent) (2022).
Imparteix conferències sobre la civilització celta a França, Bèlgica, Suïssa, Itàlia i Espanya.
És autor de més de 500 articles en premsa i revistes dedicades a la cultura celta.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario