viernes, 22 de julio de 2011

Cartes per la independència

És un joc de cartes en què, dels quatre colls, els ors i les espases representen figures, valors o fets històrics del catalans, i els colls de bastos i copes representen valors, figures o fets històrics castellans o espanyols.
Així, als colls catalans hi trobem el Consolat de Mar, Jaume I, Francesc Macià, Cristòfor Colom, Lluís Companys, la sardana, els castellers o un soldat almogàver.
I als colls castellans, hi tenim Joan Carles I, Torquemada, el flamenc, la tauromàquia, Primo de Rivera, el general Franco o Felip V.
Conceptes catalans com la llibertat, les constitucions de Catalunya, la democràcia, els Regnes de Sardenya, Nàpols i Sicília, els Països Catalans i l’alçament nacional, es contraposen al racisme biològic, la Santa Inquisició, la unitat nacional i l’Espanya constitucional, l’espoli fiscal, la falange espanyola, la democràcia orgànica, la Guerra dels Segadors o els imperis d’Amèrica i l’Àfrica.
També hi trobem alguns naips sorprenents, com ara els dels catalans Miquel Servent (Cervantes), Lleonard de Vinci i Amadís de Gualba, l’insigne cavaller medieval.

No hay comentarios:

Publicar un comentario