miércoles, 15 de mayo de 2013

Habemus Papam Emeritum de Santiago Cortells

Habemus Papam emeritum. El Pontificat i l’herència de Benet XVI
és l’anàlisi com ha arribat Joseph Ratzinger (1927), el cap visible de l’Església catòlica, a deixar la seu de sant Pere el 28 de febrer de 2013. La seva actuació no té pràcticament cap precedent ni similitud històrica. Benet XVI és un Pontífex Suprem romà i alemany que no ha parlat mai ex càtedra, tot i poder-ho haver fet, davant dels reptes eclesiàstics moderns. Ha preferit renunciar. Un pontificat (2005-2013) i una herència que expliquen el perquè del nou Papa Francesc I.
On queda ara teològicament la infal·libilitat papal i tot el cos doctrinari que es sustenta en la tradició i les escriptures? I els anatemes que es llancen al final de les proclamacions dogmàtiques del Vaticà? Com conviuran dos papes en temps i espai?
Tant les profecies com el coneixement que tenim en les nostres mans són massa reveladors perquè els deixem de banda. És de fet urgent fer alguna cosa. Potser d’ací un temps ja serà massa tard, ja que l’Església es troba en la crisi espiritual més profunda de tots els temps. Com hem arribat a aquesta situació? No hi ha dubte que el que vindrà, com ja fa preveure la dimissió papal i demostrem aquí, no tindrà cap comparació amb res mai conegut fins ara.

No hay comentarios:

Publicar un comentario